Familiedannelse

Mange af os drømmer om at få et eller flere børn. At blive forældre og skabe en familie kan dog være forbundet med en række psykologiske udfordringer både før, under og efter et barn er kommet til verden, eksempelvis:

  • Ufrivillig barnløshed 
  • Graviditetstab og sorg 
  • For tidlig fødsel 
  • Traume i forbindelsen med fødslen 
  • Overvældende følelse af ikke at slå til 
  • Fødselsdepression 
  • Angst for at miste 

Både som mand og kvinde kan man opleve en følelse af at man ikke slår til som forældre og selvbebrejdelsen kan være stor. Det samtidig med, at overskuddet er helt i bund og man er presset til det yderste. Som par kan i opleve, at i mærker og tackler udfordringerne forskelligt og det kan sætte parforholdet under pres. Det kan også være, at i savner hinanden i alt det hele, men at i ikke har overskuddet til at finde hinanden igen.

familiedannelse

Jeg hjælper jer igennem de svære følelser

Som psykolog er mit ønske at hjælpe jer igennem de udfordringer i må opleve i jeres vej til at skabe den familie i ønsker og drømmer om.

Der er mange følelser forbundet med det at skabe en familie og det kan være svært at rumme det hele. Jeg ved dog, at det kan være svært at finde tiden og overskuddet til at række ud efter hjælp.

Alt ens energi bruges ofte på at skabe den familie man drømmer om og det er nemt at glemme sig selv i processen.

Det oplevede jeg selv (læs mere her). Det kan også være svært at anerkende og indse, at man kunne have brug for hjælp.  

Jeg håber dog, at vi kan blive bedre til at sætte fokus på vigtigheden i at anerkende og forstå de udfordringer og følelser, der uløseligt er forbundet med det at skabe en familie.

Som psykolog er det mit ønske, at hjælpe dig som individ og jer som par igennem denne tid ved at møde jer på en anerkendende og støttende måde.  

Jeg håber, at vi kan blive bedre til at sætte fokus på vigtigheden i at anerkende og forstå de udfordringer og følelser, der uløseligt er forbundet med det at skabe en familie.

Sissel Hundahl