Det kan jeg hjælpe med

Jeg tilbyder både individuel terapi såvel som parterapi.

I terapien er der mulighed for at arbejde med en bred vifte af problemstillinger, og der er plads til at tale om både stort og småt.

Særligt har jeg erfaring med at hjælpe mænd, kvinder og par, der oplever udfordringer i forbindelse med familiedannelse.

Det kan enten være i overgangen til at blive forældre, ufrivillig barnløshed eller som en reaktion på det at være blevet forælder.

Det kan jeg hjælpe med

Individuel terapi

Jeg tilbyder individuel terapi til unge og voksne. I terapien er der mulighed for at arbejde med hvad end, der betyder noget for dig. Temaer for terapien kan eksempelvis være personlig udvikling og identitet, sorg, stress, sygdom eller familiedannelse (fertilitet, forældreskab osv.).

Formålet er at hjælpe dig med at blive klogere på de svære udfordringer du står overfor, samt at at udvikle dine personlige ressourcer, således at du kan leve et liv i overensstemmelse med dine ønsker og værdier. Et sådant arbejde kan tage tid, og du skal derfor være indstillet på, at der ofte vil være behov for at vi mødes flere gange.

Parterapi

Parterapi er til jer, som sammen ønsker at overkomme problemer og forhindringer i jeres parforhold. Det kan være, at i som par oplever:

  • at i er ved at glide fra hinanden
  • at gentagende skænderier og konflikter er enormt drænende
  • at i har mistet lysten til hinanden både seksuelt og følelsesmæssigt
  • at i gennemgår en krise som fx dødsfald i familien, utroskab eller sygdom.

Der kan være mange årsager til, at i som par oplever udfordringer i jeres parforhold. Ofte opstår disse, når kommunikationen mellem jer som par bliver svær.

Formålet med parterapien er derfor at få skabt et trygt rum, hvor i sammen kan forsøge at blive klogere på jer selv, hinanden og de problematikker, der udfolder sig i jeres parforhold. Vi vil desuden prøve at blive klogere på jeres styrker som par og det i hver især finder betydningsfuldt i jeres parforhold.  

Dette gøres ved at skabe en nysgerrighed og accept af hinandens forskelligheder for dermed at genopbygge tilliden og tolerancen overfor hinanden. Det er min opgave som terapeut at støtte jer i denne proces, ved at give jer begge tid og plads og forberede kommunikationen mellem jer.

Sådan foregår terapien

I parterapien starter vi med at mødes til en indledende samtale.

Her taler vi lidt om jeres situation og ønsker til forløbet. Efter den indledende samtale anbefaler jeg, at i hver især kommer til en individuel aftale uden jeres partner.

I den individuelle samtale er formålet at lære jer endnu bedre at kende, ved at blive klogere på jeres erfaringer fra tidligere parforhold eller andre relationer gennem livet.

Vores erfaringer bringes med ind i vores parforhold og har derfor indflydelse på vores relation til vores partner. Efter den individuelle samtale mødes vi igen til fælles samtaler. Det er forskelligt, hvor mange samtaler hvert par har behov for.

Jeg hjælper dig, med at finde og udvikle personlige ressourcer og potentialer til at leve et liv i overensstemmelse med dine ønsker og værdier

Sissel Hundahl